דיקור סיני הוא פתרון אפקטיבי למצוקות רבות, הן של הגוף והן של הנפש, בזכות הסדרת זרימת אנרגיית הצ’י (הלא היא אנרגיית החיים עצמה, אליבא ד’רפואה סינית). תורת הפאנג שווי מקנה עקרונות להבטחת זרימת צ’י תקינה מחוץ לגוף, במרחבים בהם שוהה האדם (ובפרט בביתו מבצרו), זרימת צ’י שמשפיעה רבות גם על זרימת הצ’י בתוך הגוף – כך שדיקור סיני ופאנג שווי הם כלים משלימים, ששילובם יבטיח חיים של בריאות ושלווה.
דיקור סיני ואנרגיית הצ’י
צ’י הוא מונח בסיסי ברפואה סינית וגם בשיטות אחרות הנמנות על רפואה משלימה. לצ’י שלנו מספר מקורות – חלקו מגיע אלינו בזמן הלידה מההורים (בנוסף למטען הגנטי שלהם, מעבירים לנו ההורים גם את האנרגיה שלהם בזמן ההתעברות. ילדים שהם תוצר של היריון לא מתוכנן, או “סתם” זוגיות קלוקלת, למשל, “יזכו” לצ’י בעייתי), חלקו נמצא במזונות שאנחנו אוכלים וחלקו מגיע אלינו מהאוויר שאנחנו נושמים.
בתוך הגוף זורמת אנרגיית הצ’י אל האיברים השונים באמצעות רשת המרידיאנים – ערוצים המחברים את כל איברי הגוף אלה עם אלה במעין מארג משוכלל. חסימה באחד המרידיאנים תוביל לזרימת צ’י לא תקינה אל איבר זה או אחר, או לעודף צ’י/ חוסר צ’י, והתוצאה: מצוקה רגשית או פיזית. דיקור סיני “מתקן” את זרימת הצ’י באמצעות החדרת מחט אל נקודה ספציפית על גבי אחד המרידיאנים הראשיים (נקודה אותה בוחר המטפל ברפואה סינית על סמך הידע העשיר שלו), או אל מספר נקודות דיקור סיני במידת הצורך.
אורח חיים בריא = צ’י תקין
על פי רפואה סינית, לפני ואחרי דיקור סיני ניתן לשמור על צ’י תקין באמצעות הקפדה על אורח חיים בריא: תזונה נכונה (כשלכל אדם המזונות הנכונים עבורו – מזונות יאנגיים או ייניים – וגם לעונות השנה קשר הדוק לבחירת מזונות רצויים ולא רצויים), שעות שינה מספיקות, כשגם שעת ההשכמה חשובה – 7 בבוקר בקיץ וחמש בבוקר בחורף (אתגר לא פשוט עבור רובנו…), לבוש “בריא” שאינו חוסם זרימת אנרגיה ומונע אובדן צ’י וגם חיים שאין בהם מתח רב מדי יעזרו לנו לשמור על צ’י תקין (אם כי בחצי הכדור המערבי לא קל להבטיח חיים נעדרי מתח ולחץ).
פאנג שווי – תרומה נוספת ונכבדה לצ’י שלנו
כאמור, דיקור סיני מסדיר את זרימת הצ’י בתוכנו – ולשם הסדרת זרימת הצ’י מסביבנו (צ’י שבסופו של דבר משפיע גם על הצ’י שבתוכנו) רצוי להקפיד על עקרונות הפאנג שווי.
הפאנג שווי, כמו הדיקור, נולד בסין, וכמוהו נדד מהארץ הייחודית הזו אל העולם המערבי. העיקרון המרכזי של פאנג שווי הוא להבטיח מרחב (בעיקר מרחב מגורים או מרחב עבודה) הנמצא בהרמוניה עם הטבע, ושכתוצאה מכך שוררת בו אנרגיית צ’י תקינה.
הפאנג שווי בוחן את מיקום מרחב המגורים או העבודה ביחס לסביבה, ממליץ היכן למקם מרכיבים שונים (למשל, חדר עבודה במזרח או בדרום-מזרח עשוי להביא לקידום בקריירה), מתייחס לחומרים השונים המרכיבים את הפריטים בבית או במשרד מבחינת היין והיאנג שלהם, והמיקום האופטימלי שלהם (למשל, איפה כדאי להציב מראות) ולא מתעלם גם מהשפעת הצבעים השונים בבית על אנרגיית הצ’י (למשל, אם רוצים להרגיע את הצ’י בצד המזרחי רצוי להשתמש בסגול חיוור. בכיוון מערב יספק את אותו אפקט דווקא לבן שמנת).
דיקור סיני ופאנג שווי הן תורות עתיקות (ישנן עדויות ארכיאולוגיות לדיקור סיני כבר לפני אלפי שנים!), שהולכות וצוברות מעריצים ברחבי העולם כולו (לצד שיטות אחרות ברפואה אלטרנטיבית) – ועושה רושם כי בעתיד הן יזכו לפופולאריות גבוהה אף יותר, שהרי העתיד שייך לרפואה מונעת, נטולת תופעות לוואי ובעיקר כזו המתייחסת אל האדם כאל מכלול אחד של גוף ונפש.