דיקור סיני נגד נשירת שיער

ניתן לטפל בדיקור סיני למניעת נשירת שיערבעבר גברים רבים התביישו בקרחת שלהם, וניסו להסתירה באמצעות פאות מגוחכות, תסרוקות הלוואה וחיסכון מטופשות או השתלות שיער מלאכותיות ומאולצות – ורק גברים בודדים, שלא סבלו מביטחון עצמי רעוע והיו בטוחים בגבריותם, הציגו לראווה פדחת בוהקת (למשל, קוז’אק או יול ברינר). אמנם כיום קרחת היא דבר נפוץ למדי, אבל בכל זאת נשירת שיער מעיבה על איכות חייהם של לא מעט גברים, כמו גם נשים שמסיבה זו או אחרת סובלות מאובדן שיער. כמו לגבי מצוקות רבות, טיפול בדיקור סיני מסייע רבות, מקטין את קצב הנשירה ומחזק את השערות הקיימות, ולמעשה עשוי להיות ההבדל בין התקרחות מהירה לבין הישארות בלורית.

גורמים לנשירת שיער

בין הסיבות לנשירת שיער (ולפנייה לעזרת דיקור סיני) אצל נשים ניתן למנות היריון (בשל השינויים ההורמונליים הדרמטיים במהלך 9 החודשים), טראומה שחווה הגוף (למשל ניתוח), פעילות לא תקינה של בלוטת התריס – ואת גיל המעבר, שגם הוא בדומה להיריון מתאפיין בטלטלות הורמונליות לא פשוטות.

גם תזונה לא בריאה שאינה כוללת מספיק ויטמינים וחלבונים, חשיפה מוגברת לשמש, והימצאות חיידק הליקובקטור בגוף (חיידק זה משתמש בברזל, באבץ וב- B12שלנו) גורמים לנשירת שיער, וכך גם מתחים וחרדות וכן שימוש מופרז בקרמים לשיער ובשאר תכשירים רויי חומרים כימיים.

היתרון הגדול של דיקור סיני, ושל רפואה סינית בכלל, הוא הירידה לשורשי הבעיה – בדיקור סיני מטפלים לא בסימפטומים אלא בגורמים העמוקים ביותר לבעיה, ועל כן האפקטיביות הגבוהה של טיפול זה.

סוגי התקרחות על פי רפואה סינית

נשירת שיער בחזית הראש (“מצח גבוה”), על פי הרפואה הסינית, היא תוצאה של עודף יאנג בקיבה ובמעי הגס. דיקור סיני במקרה של נשירת שיער חזיתית יתמקד בהעלאת כמות היין בקיבה וכן בצינון המעי הגס.

התקרחות באזור הקודקוד (כלומר הפדחת) קשורה על פי מטפלים ברפואה סינית לכבד ולמעטפת הלב, ולעודף חום (יאנג) בהם. נשירת שיער מוגברת בצידי הראש (“מפרצים”) משויכת לכיס המרה ולמחמם המשולש, וגם אותה, כמובן, ניתן לעצור באמצעות דיקור סיני. הסוג הכי פחות נפוץ של התקרחות הוא התקרחות באזור העורף – שעל פי הרפואה הסינית קשורה לחוסר איזון וחוסר צ’י במעי הדק ובשלפוחית השתן.

כיצד דיקור סיני מונע נשירת שיער?

אבחון הוא השלב הראשון בטיפול בדיקור סינידיקור סיני, כאמור, קודם כל מאתר את הסיבות המדויקות שהובילו לנשירת השיער – ומאזן את אנרגיית הצ’י הקשורה לסיבות אלה. בנוסף, דיקור סיני (או דיקור יפני; יש המעדיפים את הגרסה העדינה יותר של האקופונקטורה) משפר את זרימת הדם לראש ומפוגג מתחים בגוף, ובכך מפחית את נשירת השיער. אם למשל נשירת השיער היא בעקבות ניתוח שיצר טראומה לגוף, הדיקור ירגיע את כל המערכות ויחזיר אותן לאיזון – ויפחית את הנשירה.

אם הבעיה היא תפקוד לא תקין של בלוטת התריס, הטיפול בדיקור סיני יפעל לאיזון הבלוטה הכה חשובה. דיקור סיני למניעת נשירת שיער מטפל גם בכליות ומאזן את הצ’י בהן, וכן דואג שלא יהיה חוסר צ’י בטחול ובכבד – כל אלה דואגים כי זרימת הדם הגוף, וכחלק מכך גם אל השיער, תהיה תקינה. דיקור סיני לאיזון הצ’י בכליות נחוץ במיוחד במצבים של שיער דליל (שלרוב הוא תוצאה של חוסר יין בכליות), ואילו מצבים של התקרחויות מקומיות מחייבות בדרך כלל חיזוק של הריאות.

לטיפול בדיקור סיני על מנת למנוע נשירת שיער, מתלווים במקרים רבים צמחי מרפא סינים המותאמים אישית למטופל וגם להם תרומה לחיזוק שורשי השיער, ובנוסף המלצות תזונתיות הכוללות בין השאר צירוף לתפריט של מזונות כגון סלק, אוכמניות, תרד, מנגולד, בטטה, דלעת, כורכום וצימוקים.